ISTARSKI INOVATORI NA PRVOM

SALONU INOVACIJA U  BJELOVARU 2013.

Manifestacija „1. Salon inovacija Bjelovar 2013.“ u organizaciji ŽK Bjelovar, uz podršku suorganizatora HGK-Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj te Udruge inovatora Hrvatske održana je u velikoj dvorani hotela „Central“ u Bjelovaru 10. i 11. listopada 2013. godine. Uz pokrovitelje Bjelovarsko-bilogorsku Županiju i grad Bjelovar, medijski pokrovitelji bili su radio BBR, radio Terezija i Bjelovarski List.

Posjetitelji su mogli razgledati ukupno 109 inovacija koje je prezentiralo 40 izlagača – inovatora te sudjelovati na panel diskusiji i nizu predavanja.

Na posebnom štandu istarski inovatori imali su izložene 4 inovacije koje su nagrađene na Međunarodnoj izložbi inovacija ''ARCA-2013'' U Zagrebu.

Izložene su ;

- pomagala za oblačenje čarapa autora Josipa Šterpina iz Pule  

- Nosač mobilnog telefona autora Mira Boljuna iz Pule 

- Vertikalna eolska električna centrala autora  Franca Žirovnika iz Pule 

- Baterijski članak na slanu vodu  autora

  Nasera Rahmonaja iz Vodnjana

 

 „1. Salon inovacija Bjelovar 2013.“ bio je otvorenog tipa za sve posjetitelje a osim građana grada Bjelovara i Županije, organizirano, uz pratnju nastavnika i profesora, posjetili su ga učenici osnovnih, srednjih i visokih škola iz cijele Županije.

Inovatorima čije su se inovacije osobito istakle na ovoj manifestaciji prema ocjeni tročlane stručne komisije dodijeljene su nagrade. Veliku nagradu salona dobila je tvrtka „Data Link“ d.o.o. iz Bjelovara, a dodijeljeno je još po tri zlatne, srebrne i brončane medalje izlagačima-inovatorima iz Bjelovara. Ostali izlagači-inovatori dobili su priznanja za sudjelovanje. Istarski inovatori dali su ovim izlaganjem potporu za razvoj izložbene djelatnosti na području Bjelovarske županije, dok su posjetitelji iskazali značajan interes za njihove inovacije.