USPJEH ISTARSKIH INOVATORA I NA 35. IZLOŽBI INOVACIJA „PRONALAZAŠTVO-BEOGRAD“

 

Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je sudjelovanje hrvatskih inovatora na jubilarnoj  35. Međunarodnoj  izložbi pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna održanoj u Beogradu od 7. do 11. svibnja 2018. Izložba se održavala u Galeriji Doma Vazduhoplovstva   i protiv vazduhoplovne odbrane.   

Na izložbi je predstavljeno više od 150 inovacija iz 22 zemlje svijeta. Na izložbi je  održan i ,,IV kup nacija mladih inovatora - Beograd 2018”. Udruga inovatora Hrvatske je na sajmu predstavila četiri inovacije od kojih su dvije istarskih inovatora. Izložene su „Naprava za čišćenje, bojanje i održavanje stupova“ inovatora Ervina Matića iz Poreča i „Skriveni sustav za držanje mobilnog uređaja ili vlastitog ekrana na  sportskoj kapi s automatskim otpuštanjem i uvlačenjem“ inovatora Denisa Kolnrekaja iz Umaga.  

Poseban stručni ocjenjivački sud inovacije istarskih inovatora nagradio je ;

-Zlatnom  medaljom   „Napravu za čišćenje, bojanje i održavanje stupova“ inovatora    Ervina Matića iz Poreča

-Brončanu medalju  dodijelio je inovaciji „Skriveni sustav za držanje mobilnog uređaja ili vlastitog ekrana na sportskoj kapi s automatskim otpuštanjem i uvlačenjem“ inovatora Denisa Kolnrekaja iz Umaga.

Veliki broj posjetilaca iskazao je značajno zanimanje za izložene inovacije a poseban interes mladih posjetilaca bio je za inovaciju Denisa Kolnrekaja, dok je za inovaciju Ervina Matiće s oduševljenjem i traženjem posebnih informacija o proizvodu interes iskazao značajan broj poslovnih ljudi.

Hrvatske inovatore na sajmu je posjetio i dr. sc. Stjepan Glas,

opunomoćeni ministar iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu.