DODODJELJENA PRIZNANJA ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE PULA ZA 2014. GODINU

 

Na godišnjoj Skupštini Zajednice tehničke kulture Pula održanoj 23. ožujka 2015.g. u  sjedištu Zajednice tehničke kulture Pula F.Glavinića 1 uručena su  priznanja najuspješnijim članovima Zajednice tehničke kulture Pula za izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u 2014. godini. Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovali su  dobitnici priznanja, članovi Skupštine i Nadzornog odbora ZTK Pula i predstavnici udruženih udruga .

Među dobitnicima godišnjeg  priznanja za 2014. g bila je   SANJA VALE  ČUPIĆ  član  Društva inovatora Pula kojoj  je dodijeljeno  godišnje  priznanje koje Zajednica tehničke kulture Pula dodjeljuje,                                               

 Godišnje priznanje ZTK-Pula ;

Godišnja priznanje za postignute rezultate u radu  dodjeljuje   se pojedincu  za:

-  izuzetan doprinos u razvoju i unapređivanju tehničkog odgoja i obrazovanja građana, posebno mladih, putem izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u tehničkim i drugim znanstvenim područjima, kojima se razvijaju sposobnosti, znanja i vještine za znanstveno tehničko i radno stvaralaštvo, te ostvaruje znanstveno i tehničko opismenjivanje, osposobljavanje i usmjeravanje za izbor znanstvenih i tehničkih zanimanja, za nesebičan trud i doprinos pojedinca u razvoju tehničke kulture u tekućoj godini.

- razvoj i unaprjeđenje inventivnog rada,

- tehničkog stvaralaštva i tehničkog amaterizma,

-za izuzetne rezultate ostvarene u tehničko-kulturnim, tehničko-sportskim i drugim područjima   tehničke kulture, te u razvitku udruga tehničke kulture,

-za širenje znanstvenih i tehničkih dostignuća putem značajnog prinosa znanstvenom i tehničkom opismenjivanju građana za primjenu znanstvenih i tehničko tehnoloških dostignuća u promicanju tehnološkog razvitka gospodarstva i znanosti, popularizacije i promidžbe znanosti i tehnike, te poticanja sklonosti i sposobnosti za tehničko stvaralaštvo.

- za kontinuiran, značajan pedagoški, znanstveni  i stručni rad u tehničkoj kulturi.

- za izuzetan doprinos državnoj i međunarodnoj promidžbi tehničke kulture i ostvarenih    

  dostignuća u svim njezinim područjima.  

OBRAZLOŽENJE :

Sanja Vale Čup   rođena : 02.06.1975.                 

e-mail: sanja@adrinaut.com; www.adrinaut.com Social                         

 profiles: Sanja Vale Čupić na Facebook, LinkedIn, Twitter 

 bračni status: udana, majka 4 djece

Diplomirala     marketing   na    FET-u    u   Puli.   Edukaciju   Brand    Managera   odradila  u internacionalnim tvrtkama  u Istanbulu (IT tehnološka riješenja tvrtki Lexmark  i IBM  - "Brandiranje") i u Barceloni ("Od ideje do gotovog  proizvoda"). Nakon  10 godina iskustva u području  TOP managementa

25.10.2013. otvorila   svoj  obrt  Adrinaut  brendiranje  i  trgovina.  Autorica  je koncepta simulacije plovidbe.

Dopredsjednica CEHa  za intelekt. usluge pri OK Pula. Koristim se   4 jezka (hrvatski, engleski, talijanski i njemački).

Trenutno osnovna djelatnost  joj je razvoj i plasman koncepta simulacije plovidbe koji predstavljaju originalan  brending hrvatskog Jadrana.  Prvi proizvodi  su  nautki zabavni peljari   društvene igre Osvoji Jadran i  MediterraNaut. Dodatna djelatnost je izrada branding koncepta drugim tvrtkama. A daljnji razvoj čiji koncept razvija je izrada aplikacije koja će  zaokružiti branding postojećih simulacija plovidbe te biti originalna marketing platforma brojnim tvrtkama  čija je djelatnost vezana uz nautiku.

U godini dana egzistencije kroz  obrt  na  tržištu  predstavljala  je svoje inovacije i proizvode i  koncept pored hrvatskog  tržišta   i  tržišta   Slovenije  (gdje  su  proizvodi  zastupljeni  na  cijelom  tržištu)  i     u  drugim zemljama. Značajnije aktivnosti su sljedeće:

- u 2013.  plasman diljem Hrvatske i Slovenije u brojnim kanalima   prodaje

-  4.mj. 2014.g. sudjelovala u Ženevi, na „Internacionalnom salonu inovacija“ koji je najprestižniji sajam inovacija u svijetu u organizaciji Društva  inovatora Pula . Međunarodni ocjenjivački sud dodijelio joj je brončanu medalju ,

-  6.mj.  2014.g. u  Grčkoj  sudjelovala  je na  Forumu   Razvoj  strategije  Jadransko Jonske regije  u organizaciji HGK ŽK Pula.

- 10.mj.  2014.g. u Velikoj  Britaniji   Londonu  uspostavila  je nove  poslovne  suradnje  na  događaju"Brand Licensing" (tri poslovna partnera za sada)

- 10.mj. 2014.g. na međunarodnoj izložbi ARCA u Zagrebu njene  inovacije nagrađene su zlatnom medaljom.

 Na najstarijoj izložbi inovacija u Nürnbergu  dodijeljena joj je  zlatna  medalja za inovativnost

- u 11.mj. 2014.g. u Berlinu na sajmu "Boot & Fun" predstavljajući mktg koncept uspostavila  je nove poslovne kontakte te je u tijeku otvaranje tržišta Poljske distribucija

- u 12.mj. 2014.  na natječaju"Imam Ideju"  kojeg je raspisala Istarska županija  osvojila   

   je prvu nagradu i novčanu nagradu od 50.000.00 kuna

- u 1.mj. 2015.  u Düsseldorfu "Boot fair" dogovorila   je nove  suradnje sa proizvođačima brodova iz Njemačke i Francuske.

Brojni su  pregovori u  tijeku pozicionirajući proizvode kao:  edukacija i  zabava za  djecu i  odrasle, a posebno i nautičare, suvenir za turiste, poslovni poklon te marketing sredstvo za nautke tvrtke.

Za  navedene aktivnosti bile su  neophodne brojne kompetencije, vizija, jasna strategija nastupa na tržištu,  osobni  sustav vrijednosti,  inovativnost,  svakodnevno  usavavanje,  fleksibilnost,  upornost  i optimizam koji su  joj glavna snaga.

Kako ona kaže: "Nemoguće učinimo mogućim! Uz brojne poslovne suradnje stvarajmo nove vrijednosti!"

            Njena aktivnost u promociji inovacija i inventivne djelatnosti u 2014 godini te rezultati postignuti na domaćim i međunarodnim izložbama i sajmovima svrstali su je u najuspješniju inovatoricu Društva inovatora Pula u 2014.g