IZUZETNI REZULTATI U ŽENEVI

                          - FRANCU ŽIROVNIKU ZLATNA MEDALJA

Udruga inovatora Hrvatske i Savez udruga inovatora Istarske županije, uz potporu Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je sudjelovanje hrvatskih inovatora (svojih članova i članica) na 44. Sajmu inovacija u Ženevi. Na 44. Internacionalnom salonu inovacija „Geneve-2016“ , održanom od 13. do 17. travnja 2016. u „PALEXPO“ sudjelovale su selekcije inovatora iz 45 zemalja svijeta, a ukupno je bilo predstavljeno oko 1000 inovacija na površini od 10000 m2.Na ovom, jednom od najprestižnijih međunarodnih sajmova inovacija u svijetu, Hrvatska selekcija je sudjelovala po dvadeset drugi  put za redom, a ove godine Udruga inovatora Hrvatske predstavila je 13 inovacija od kojih je   većina osvojila nagrade u službenoj konkurenciji. Istarski inovatori sudjelovali su s tri inovacije i to:

-VERTIKALNA EOLSKA  ELEKTRIČNA  CENTRALA - Franca Žirovnika  iz Pule

- DURGA®SILVERprirodni Ayurveda šampon  - Danijele Hlanude iz Poreča

- REHABILITACIJSKI ULOŽAK ZA DOZIRANJE OPTEREĆENJA - Ivane Palčić iz Umaga

        

 Ove je godine u Ženevi  izložbu posjetilo više od 35 tisuća posjetitelja. Izložene inovacije ocjenjivao je međunarodni ocjenjivački sud kojeg je činilo više od 85 stručnjaka iz cijelog svijeta , među kojima

i predstavnik Hrvatske, Zoran Barišić,dipl.ing., glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske. Izložene inovacije bile su razvrstane u 26 grupa , a istarske inovacije bile su razvrstane u tri različite grupe. Inovacije istarskih inovatora a posebno ona od Franca Žirovnika izazvale su veliku pozornost   međunarodnog ocjenjivačkog  suda koji je u konačnici dodijelio ;

-ZLATNU MEDALJU :

  VERTIKALNOJ  EOLSKOJ ELEKTRIČNOJ CENTRALI - Franca Žirovnika  iz Pule

 

 

 

 

 

 

-

 

 

 

SREBRNU MEDALJU:

 REHABILITACIJSKOM  ULOŠKU ZA DOZIRANJE  OPTEREĆENJA

- Ivane Palčić iz Umaga

 

                                                        

                 

 

 

 

 

 

-BRONČANU MEDALJU:

- URGA®SILVERprirodnom Ayurveda šamponu   - Danijele Hlanude iz Poreča

 

 

Izuzetnim rezultatima osvojenim na osnovi odluke ocjenjivačkog suda  moramo pridodati poseban interes posjetilaca za inovacije istarskih inovatora a posebno poslovnih ljudi koji su iskazali interes za inovaciju Franca Žirovnika. Sukladno tome možemo očekivat i komercijalizirane rezultate  istarskih inovacija.

Za vrijeme održavanja salona inovacija Geneve -2016 hrvatske inovatore na sajmu je posjetio i hrvatski veleposlanik u Švicarskoj gospodin Aleksandar Heina, koji svojom nazočnošću, već poslovično,  svake godine  pruža podršku hrvatskim izlagačima. Razgledavši  hrvatske inovacije izrazio je zadovoljstvo viđenim, te je pohvalio napore Udruge inovatora Hrvatske i inovatora nazočnih na salonu na uloženom trudu za što kvalitetnijom prezentacijom i visokom razinom inovativnosti i kreativnosti u osmišljavanju svojih inovacija.

I ovo sudjelovanje istarskih inovatora potvrđuje kako je izbor i sudjelovanje na Internacionalnom salonu inovacija u Ženevi izuzetno koristan izbor i za inovatore predstavlja mjesto na kojem se vrata komercijalizacije otvaraju  najbrže a i mjesto gdje se već od 1995. godine  prepoznaje vrijednost istarskih inovacija .

 

         

 

http://www.regionalexpress.hr/site/more/francu-zhirovniku-zlatna-medalja-u-zhenevi

 

——