INOVACIJA KLAUDIJA ŠTURMANA PROMOVIRANA NA 43. INTERNACIONALNOM ŽENEVSKOM SALONU INOVACIJA

Udruga inovatora Hrvatske uz potporu Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture organizirala je sudjelovanje svojih članova i članica na 43. Salonu inovacija u Ženevi. Na najprestižnijoj međunarodnoj inovatorskoj manifestaciji u svijetu,koja se održavala  od 15-19.travnja  2015.g  u  Palexpo Geneve.

Na 43. Salonu inovacija sudjelovali su  inovatori iz 48 država s pet  kontinenata s više od 1.000 inovacija. U pet dana trajanja izložbu je posjetilo više od 60.000  posjetilaca .

 Hrvatska selekcija sudjeluje dvadeset prvi  put za redom.  Ove godine na salonu, Udruga inovatora Hrvatske predstavila je devet odabranih inovacija  koje su predvodili afimirani inovativni poduzetnici. Savez udruga inovatora Istarske županije  i  Društvo inovatora Kanfanar –Rovinj  na toj izložbi predstavili  su inovaciju Klaudija Šturmana iz Rovinjskog sela „UREĐAJ ZA VIŠEREDNU PROIZVODNJU,OBLIKOVANJE TRANSPORT I REZANJE DOMAĆIH KEKSA,ĆEVAPČIĆA  ILI PLJESKAVICA    S  AUTOMATIZIRANIM UPRAVLJANJEM“.

Već je postala tradicija da hrvatske inovatore u Ženevi posjećuju diplomatski predstavnici Republike Hrvatske sa sjedištem u Bernu. Ove godine je to učinio  veleposlanik RH u Švicarskoj  gospodin Aleksandar Heina sa suprugom. Razgledavši  hrvatske inovacije izrazio je zadovoljstvo viđenim, te je pohvalio napore Udruge inovatora Hrvatske i inovatora nazočnih na salonu na uloženom trudu za što kvalitetnijom prezentacijom i visokom razinom inovativnosti i kreativnosti u osmišljavanju svojih inovacija.

Inovatori Hrvatske svoj dan na ženevskom salonu inovacija obilježili su 16. travnja 2015.Na svečanosti obilježavanja dana Hrvatskih inovatora sudjelovao je i gospodin Ivan Božac  ispred Hrvatske gospodarske komore koja sustavno podupire i prati Hrvatske inovatore u promociji njihovih inovacija na najprestižnijim izložbama i sajmovima inovacija u zemlji i svijetu.

Ocjenjivački sud sastavljen od 55 članova iz cijelog svijeta ocjenjivao je izložene inovacije pa je u kategoriji uređaji i naprave za prehrambenu industriju  Klaudiju Šturmanu  iz Rovinjskog sela dodijelio brončanu medalju. 

Njemački Institut za istraživanje , potporu inovacijama  i umreženog menadžmenta  ERiNET nagradio je Klaudija Šturmana za njegovu inovaciju Posebnom nagradom s zlatnom medaljom.

Velik broj poslovnih  posjetitelja  iskazalo je izniman interes  za inovacije koje su izložili : Đuro Horvat – TEHNIX d.o.o. iz Donjeg Kraljevca, Klaudio Šturman iz tvrtke Speža iz Rovinja.Zvonimir Viduka – ALTPRO d.o.o. iz Odre (Zagreb), Bernarda Cecelja – Bernarda d.o.o. – Poljčane ( Nedelišće), Dražen Furač  – TTK – a d.o.o. iz Karlovca,  Vinko Rogina – RV d.o.o. iz Zagreba Kako je velik broj poslovnih ljudi iskazao interes za Šturmanovu inovaciju očekuje se i značajan poslovni uspjeh. Vjerujemo da će njegov uređaj koristiti u mnogim zemljama svijeta.

Istarski inovator Klaudio Šturman na 43 salonu sudjelovao je uz potporu Istarske županije –Upravnog odjela za gospodarstvo.