ISTARSKI INOVATORI NA 17.  GOSPODARSKOJ   IZLOŽBI, HRANE,  PIĆA I UGOSTITELJSKE OPREME

Istarski inovatori s inovacijama koje su komercijalizirane i pripremljene za tržište sudjelovali su na 17.gospodarskoj izložbi hrane , piće i razne ugostiteljske opreme koja se od 03.i 04.02. 2010 godine održavala u hotelu HISTRIA.

Organizator ove gospodarske izložbe je bila Hrvatska gospodarska komora -Županijska komora Pula. Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore, smatra da su ovakve manifestacije prilika da se mali proizvodaći povežu u lanac putem kojega bi mogli efikasnije nastupiti na tržištu. Naime, veći ponuđači lakše sklapaju poslove s većim kupcima naglasila je Jasna Jaklin Majetić.

Na toj značajnoj dvodnevnoj manifestaciji sa nizom popratnih sadržaja sudjelovalo je 280 tvrtki, obrtnika, zadruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s čak tisuću kvalitetnih proizvoda. Osim proizvodača iz 17 hrvatskih županija stigli su i gosti iz talijanske pokrajine Trento te iz Bihaća i Sombora.

Cilj ove gospodarske izložbe bio je povezivanje strateških djelatnosti  poljoprivrede i prehrambene industrije iz cijele RH sa turizmom, trgovinom i ugostiteljstvom a sa svrhom povećanja mogućnosti plasmana i indirektnog izvoza kvalitetnih hrvatskih proizvoda velikih i malih proizvođača.

          Koristeći svaku priliku za informiranje javnosti o najnovijim inovacijama Istarskih inovatora  na toj dvodnevnoj manifestaciji  izlagane su i inovacije pojedinaca i tvrtki. 

 

 ''Svijet biljaka'' iz Vodnjana izložio je cijelu paletu novih proizvoda koji su posebno dizajnirani i na tržištu se pojavljuju pod zaštićenim znakom ''FITOAROMA-mirisi Istre''

ŠPELIĆ DARKO iz Pule  izložio je i posjetiteljima omogućio  kupnju svog patentiranog izuma ''Parfema za automobile i brodice'' sa novim redizajniranim pakovanjima osvježivača ''shake''  i novi proizvod '' Mirisne granule za usisivače''

TEKOP NOVA iz Pule izložila je nove proizvode koje su u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo zaštitili višestrukom prijavom dizajna i koji se na tržištu pojavljuju pod zaštićenim žigom '' izrađeno vrijednim rukama osoba s invaliditetom''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JENKEL MASIMO iz Labina izložio je cijeli niz zaštićenih proizvoda, a između ostalih ''Keramički luster''-replika ribarskog ferala , ''Keramičku peku'','' Pleteni keramički luster i dr

 

 

BURŠIĆ MILAN iz Vodnjana izložio je svoje

suhomesnate proizvode koje na tržište prodaje

pod zaštićenim žigom  ''Istarski pršut-kod Milana''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijekom održavanja izložbe iskorištena je prigoda za promociju AGRO ARCE 2010 -       3.međunarodnog sajma inovacija novih ideja, proizvoda i tehnologija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji koji će se održavati 7-9.05 2010 u Slatini. U promociji i razgovorima sudjelovali su Silvana Svilar i Pavao Havliček iz Udruge inovatora Hrvatske a kao dio predstavničkog tima predstavnici Saveza udruga inovatora Istarske županije i Društva inovatora Pula Leo Pincan i Đani Pincan.