NA “ IENA“ 2018  U NÜRNBERGU ERVINU MATIĆU IZ POREČA DODJELJENA ZLATNA MEDALJA I SPECIJALNA NAGRADA KIPA-e

KOREJSKE ASOCIJACIJE ZA PROMOCIJU INOVATORA

 

Na  70. Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2018 koji se održavao od 01.do 04.11.2018 u Nürnbergu u najnovijoj hali na deset tisuća četvornih metara u konkurenciji  je bilo više od 850 inovacija iz 31 zemlje svijeta,Hrvatski inovatori predstavili su je deset hrvatskih inovacija  a među njima  i jednu iz Istre.       

Na toj značajnoj izložbi inovacija  jednoj od najpoznatijih inajstarijih međunarodnih izložbi inovacija koja je ove godine proslavila 70. obljetnicu. Sudjelovalo se  u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskezajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. IENA  je međunarodno tradicionalno okupljalište inovatora, poduzetnika i ostalih zainteresiranih koji već sada žive u uzbudljivom svijetu budućnosti.

 

 Savez udruga inovatora Istarske županije predstavio je :

     

- Napravu za čišćenje, bojanje i održavanje rasvjetnih stupova autora Ervina Matića iz Poreča  koja je na prošlogodišnjoj ARCA u Zagrebu GRAN-PRIX .

Izložba inovacija „IENA“bila  je izuzetno dobro posjećena s oko 30.000 posjetilaca a među njima  velik broj poslovnih ljudi iskazalo je interes za inovaciju istarskog inovatora.

  Ovogodišnje inovacije ocjenjivao  je međunarodni ocjenjivački sud kojeg su činili više od 35 međunarodnih stručnjaka, među kojima i predstavnik Hrvatske.

Posebnu pozornost ocjenjivačkog suda izazvala je inovacija       

  Naprava za čišćenje, bojanje i održavanje električnih stupova autora Ervina Matića iz Poreča koju je nagradio zlatnom medaljom, dok mu je Korejska asocijacija za promociju inovatora dodIjelila specijalnu nagradu KIPA-e. 

Istarski inovatori i ove su godine i na toj međunarodnoj izložbi potvrdili izvrsnost i konkurentnost u međunarodnom okruženju, te su na marginama IENE održani brojni poslovni razgovori od kojih će mnogi zasigurno rezultirati konkretnim komercijalnim uspjesima. Sudjelovanje istarskog inovatora na IENA- 2018. bilo je uz značajnu potporu Istarske županije Upravnog odjela za gospodarstvo.  

Član zastupničkog tima na IENI--2018   bio je Leo Pincan – Zamjenik tajnika u Savezu udruga inovatora Istarske županije.

          

 

.