IN MEMORIAM

Lucijan Vitasović rođen u Kacani- Vodnjan 07.03.1936. godine . osnovnu školu pohađao je u Vodnjanu, srednju školu završio je u Puli a ekonomski fakultet u Zagrebu i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Obavljao je razne društvene i političke funkcije a u Društvo inovatora Pula aktivirao se od 1980 godine. Za predsjednika Društva inovatora  Pula izabran je 11.02.1981.godine  u vrijeme kada je obavljao  dužnost tajnika Privredne komore Pula. Cijelo vrijeme obnašanja dužnosti tajnika Privredne komore nalazio je vremena i izuzetno puno volje da se angažira kao predsjednik Društva inovatora Pula s ciljem   afirmiranja inventivnog rada i inovatora u općini Pula. Dao je velik doprinos u mijenjanju odnosa prema inovatorima i doprinio da prvi u tadašnjoj državi imamo Društveni dogovor o poticanju inventivnog rada u općini Pula. Taj dogovor bio je osnovica  rada svih subjekata u općini Pula. Kao predsjednik društva sudjeluje u planiranju i izvršavanju svih aktivnosti Društva inovatora Pula od prvog izbora pa do danas. Njegov doprinos u afirmaciji i vrednovanju rezultata inovatora i afirmaciji izuzetno velikog broja inovacija  nemjerljiv je. Sudjeluje u svim aktivnostima nacionalne udruge inovatora gdje je  obnašao razne dužnosti i bio predsjednik nadzornog odbora.

Ocjenjujući  postignute rezultate DIP-a gdje je on Predsjednik, Gradsko vijeće Pula donijelo je odluku da se najviše priznanje, koje se za postignute izuzetne rezultate dodjeljuje pravnim osobama, “Povelja Grada Pule” 2001. godine dodjeli jedino Društvu inovatora  Pula s čime su na simboličan  način izrazili zahvalnost za činjeno svih ovih godina posebno njemu koji je  predsjedavao i koordinirao   aktivnosti DIP-a. a može se reći i to da je njegovom zaslugom 2002. godine Hrvatska zajednica tehničke kulture Društvu inovatora Pula čiji je on  predsjednik, dodijelila  Plaketu HZTK za ostvarene posebne rezultate. Dobitnik je i posebne povelje ZTK-Pula u povodu obilježavanja 70-godišnjice ZTK Pula

            Nagrade ZTK-Pula  koje se dodjeljuju svake godine postale su tradicionalni znak pažnje najistaknutijim pojedincima, a njemu  koji je   svih proteklih godina svojim radom promicao i tehničku kulturu 2010.godine uručena je Godišnja nagrada  ZTK-Pula .

                          Hvala mu za sve što je učinio za inovatore.